Piercing




Läppen är ny

Napp

Min sambo's morfar sa nå smart idag tkr jag..
Vi började prata om tumme & napp..
Då sa han: Tar man av ett litet barn nappen för tidigt så åker tummen in i munnen & tummen kan man inte ta bort som man kan me nappen..!
Det tyckte jag va smart!
Okej, man vet inte när barnet är för litet lr nå, men Tino får INTE bli en tumsugare!
Han får ha nappen, inte tummen!
Jag hade tummen i munnen jämt & nu har man tandställning, även min syster har haft tandställning..
Men Tino vill ha nappen när han ska somna, när han har somnat så spottar han ut den automatiskt efter typ 5min så han är absolut inte beroende utav att sova med nappen & det tkr jag är skönt!
Tänk om han skulle gallskrika varje gång han tappade nappen då skulle man ju bli tokig på nätterna. Så när jag går & lägger mig då lägger jag upp hans napp på sängbordet för då har han spottat ut den, men han ligger ju & tuttar på sin tunga ist, gobollen min :) .

Vissa barn har ju enormt stort sugbehov & vissa behöver inte alls nån napp, de är ju så olika från barn till barn!

Hur mke använder erat barn napp?

När vill hon/han nappen?

Banting

Ja vi får se hur det går, inte för jag har så många kg kvar men dom ekar i huvudet & jag kan ju inte bara gnälla utan jag måste ju göra nånting åt de!
Så idag har jag börjat dricka Herbalife till frukost & lunch...gott? Nej inte ett dugg, de är så jäkla vidrigt!
Men det är bara att bita ihop & dricka skiten & på det blir det motion, har börjat springa en liten bit...1km kanske det är & sen går jag i rask takt..
Nej jag har INGEN kondition så jag är nöjd över att orka springa den biten så klaga inte ;)!
Det är ju alltid en början, konditionen kommer väl med tiden men vi får se hur länge jag står ut me det här pulvret :p




Jag längtar tills på Lördag gott folk & tills den 9april ;)



Bara stoppar i sig

Tänkte kolla med er vad era barn äter om dagarna & så tänkte jag berätta vad min son stoppar i sej :p .

Morgonen är det gröt, men han är inge vidare förtjust i den så jag ska byta gröt :)
Eller finns de nån annan frukost till 6månaders bebisar ?

Lunch blir det puré, det älskar han, morot& potatis å majs& potatis, de är hans favoriter :)
sen smaskar han lite rån & mosad banan.
& självklart dricker han ersättning när han vill ha!
Tino är absolut inge matglad på förmiddagarna, precis som mig.
Vaknar jag runt 7-8 måste jag vänta me frukosten typ till 9-10.

Ni får gärna berätta vad era barn äter & vad dom älskar att äta :) .



Kärlek

Jag är kär, jag saknar min kärlek otroligt mke just nu!
Claes Davidsson, det är karln jag älskar nå så otroligt mke.
Han är i Klövsjö & jobbar, 17mil hemifrån så han sover ju borta & jag håller på att dö utav saknad, de är så fruktansvärt tomt utan honom, så tyst :( .
Jag saknar att sitta i soffan med honom på kvällen så kan man små snegla på honom & de pirrar så där mysigt i magen & så tänker jag för mig själv: FYFAN VAD JAG ÄLSKAR HONOM!
Visst vi tjafsar & gnäller på varandra ibland, precis som alla andra som har ett förhållande, men kärleken till honom går faktiskt inte att beskriva just nu, jag är nykär kan man väl säga fast jag sitter här med gråten i halsen för jag saknar honom så fruktansvärt mke!
Det är nog riktigt bra att vara ifrån varandra, få sakna varandra sådär mke så man tror man ska dö fast man vet att de bara är 1 natt han är borta.
det bästa som har hänt mig i detta liv är mina fruktansvärt fina pojkar Claes & Tino, finns inga som är bättre än dom, JAG ÄLSKAR ER <3



Babycenter

5 månader gammal, fjärde veckan

I denna ålder är många barn väldigt sociala och vänder sig även till andra människor för kontakt och närhet. En halvårsgammal bebis är inte så kinkig heller — nästan vem som helst som ler eller gör roliga grimaser är jättekul sällskap. Men det är mamma och pappa som betyder allra mest och bebisen vill gärna ha mycket närhet och uppmärksamhet. Din uppmärksamhet är dessutom viktig för att skapa en säker miljö som ditt barn kan utforska.

Till och med innan bebisar kan krypa, kan de rulla och ta sig fram fortare än man tror och det är viktigt att hålla golvet fritt från vassa och farliga saker samt smågrejor som kan fastna i halsen om man stoppar dem i munnen.

Ditt barns förmåga att koordinera ögon och händer utvecklas stadigt och det kommer att märkas på fingerfärdigheten under de kommande veckorna. Bebisen kommer bland annat lära sig att föra objekt emot sig och flytta dem från hand till hand — och så snart bebisen förstår att den kan hålla en sak i varje hand, kommer den att inse hur roligt det är att slå dem tillsammans. Om du inte är alltför bullerkänslig, kan det vara bra att fylla ett köksskåp i golvhöjd med barnsäkra kastruller och slevar att träna den nya förmågan med.

Tino Emanuel Karlsson



Nu ska vi avslöja lite vad lilla Tino kan :)
än så länge kan han

- äta smörgåsrån själv
- stå själv korta stunder om han håller i sej
- stoppa nappen i munnen
- sitta helt själv en stund
- hålla nappflaskan själv ett tag
- han kan säga mamama & näjnäj ( det är bebis-språket men sött ändå ;) )

Tror de va allt våran snart 6 månaders pojke kan :)


förlossning

satt & tittade igenom papprena som man får ifrån BB & så, tänkte skriva av förlossnings pappret så ni får snoka lite :) .

04.33
Vu cx utpl mm öppen 4cm ffd huv ovan spine.

05:50 Förlossningsförlopp
Får lustgas

06:41
Vattenavgång, blodigt fostervatten. Skalp CTG-reg inledd.

07:26 födelse
Kön: Pojke framföds i framstupa kronbj skriker efter frontering.

08:00
Gossen är lite knorrig, låter hes. Ser ut att ha det lite jobbigt med andningen. Har inga indragningar. Syra bas är lite suspekt. Det arteriella är betydligt sämre än det venösa. Kallar på barnläkaren.

(där va jag jätte rädd att nått allvarligt skulle hända :( )

08:14
Kollar en saturation som är ok. Lägger till hos mor.


Va ju inte så mke, men de va iaf nånting att läsa för er, står ju mke mer men det är om amningen & blödning typ bara  :) .
Tkr det är kul att sitta & titta tbx :)


Tuttar tuttar, tuttar överallt

satt & funderade på en sak igår när jag glodde på tv när en tjej hade pumpat tuttarna me silikon, får dom inga bristningar utav att göra det ?
Vi som har fått barn & ammar alla, nästan alla får ju bristningar på tuttarna utav det & de är ju för att dom blir större men när man förstorar dom så blir dom ju större oxå & silikonet måste ju få plats så skinnet måste ju töjas ut då, lr?
Lika att man får fastare bröst desto längre man ammar, de tror jag är ren bullshit, eftersom barnet blir större behöver mer mat så då måste ju brösten töjas ut ännu mer för att all mat ska få plats lr hur är det?
Jag ammade bara i 4månader, jag ville verkligen amma längre men det vela inte min son & inte tänker jag tvinga honom heller! Men det är ganska skönt att inte amma oxå för vilken "frihet" man fick & allt & alla kan låna honom i några timmar utan att jag behöver oroa mig för att han ska ha mat lr att jag måste pumpa ur m.m men som sagt hade han vela ha tutt så hade han fått de hur länge han vela, hoppas att nästa barn vill ha tutt längre :) .
Haha oj vilket tuttinlägg de vart..

<3


Mensvärk & djävulskap

Fyfan va jag hatar mensvärk, de gör ont, man känner sej äcklig & fet..fyfan & hunden ligger & tuggar märgben & det luktar så jävla illa så jag skulle kunna spy :o , men hon får ju iaf rena & fina tänder :) .
Tino hoppar hoppgunga & är helt tokig, skriker, skrattar & härjar.
Claes sitter & glor på tv, rullar tummarna & skrattar åt Tino ibland.
Jag sitter me mensvärk, illamående & snorig!
Det kan väl inte bli bättre, lr :p ?
-
Gud va jag längtar till helgen, tänk att få ställa sej på brädan igen & åka, min bräda va ju verkligen mitt liv förut & nu har jag inte åkt på 3år tror jag det är så de ska blir så jäkla kul men lite läskigt å ;) .
Men nu kommer man knappt vara hemma nå typ, när Claes jobbar så blir vi i klövsjö som de låter & de tackar inte jag nej till iaf :) .
-
Imorn blir det Bollnäs, funderar på att kika på nya skor & kanske nå kläder, ska iaf kika på kläder åt Tino :) , han växer alldeles för fort tkr ja :p .
Men det är väl så med barn :) , det är tur att dom inte växer såhär fort jämt för då hade det vart jobbigt!


Denna jacka vill jag ha, köp den åt mig för jag fyller ju år snart ;)




Jaja, ett strunt inlägg funkar alltid ;)

mke nu !

Min helg har vart som den har vart, fyfan va kul jag har haft & mysigt !
fredagen spenderades hos pappa & ja klippte mig, lördagen på krogen för min syster fyllde 18år, söndagen Klövsjö tills idag.
På fredag drar vi igen, orkar inte vara hemma, är så fruktansvärt glad över att jag har min familj♥, min mamma& pappa, min underbart älskade syster, min dunder bästa Maria, Claes familj & min lilla Anna, ni gör mina dagar, att ni finns där för mig är obeskrivligt för jag älskar verkligen er!
Det är så mke jag vill berätta för er min de går inte med ord.
Alla jag hade förut finns inte där längre, jag håller verkligen fast er nu, vill verkligen inte att ni oxå försvinner!

På fredag drar vi till klövsjö igen, fyfan va jag längtar för då ska jag åka snowboard :D



från babycenter

5 månader gammal, andra veckan

Ditt barns förmåga att relatera till sin omgivning och människorna i den växer stadigt. Bebisen kommer också att hitta på enkla lekar när den börjar förstå orsakssammanhang, t ex den jätteroliga leken där du plockar upp saker som den 'tappat', eller den andra trevliga leken där man kastar saker för att se var de landar. Ta ett djupt andetag — dessa lekar blir roligare och roligare. Det är ingen idé att säga "nej" eller "fy" — ditt barn förstår inte vad det betyder ännu och behöver undersöka sin värld. Men vad som kan hjälpa är att ge beröm för lekar som är lite mindre frustrerande.

Psykbryt

Tino är hos sin farmor,farfar & faster nu i några timmar för jag tänkte städa, tvätta & dona medans han är där & myser, men GUD så tomt det är utan honom, man kan ju få psykbryt :s .
Ingen som sitter & joddlar, kastar saker i golvet & skrattar, min lilla ögonsten.
Gud så jag älskar honom :) .
Sen när jag är klar tänkte jag gå dit, klarar mig inte utan honom haha!
Måste nog upp till pappa igen & leta fram min snowboard & skorna för på söndag lr måndag far vi en sväng, mke jag inte har berättat för er ;) .
Men vi har köpt husvagn, FYFAN va fin den är!
Skulle lätt kunna flytta in helt & hållet i den, jag bara älskar den..Det är as stor känns de som när man kommer in i den :) .
har en hel del bilder på den på datan, dom kanske dyker upp nån dag :) .
det är väldigt mke som händer & sker just nu :) .

Nej nu väntar diskmaskin & tvätten på mig, huuuuuurra så kul....inte!
Men det är ju sånt som måste göras vare sej man vill lr inte, man skulle ha vart rik så man hade kunnat anställa nån ;) .




Lördag, tjohoooooo!



Men puss&kram !


10 mars

Satt hos Solveig & Yngve (Claes mormor&morfar) ikväll & kikade på bilder efter maten & då visade hon en UNDERBART fin bild, jag älskar verkligen den bilden & den bilden är på Tino's farmor, alltså min svärmor när hon va liten..
Jag vet inte vrf jag älskar den så mke men jag tkr de är så jäkla fin :) 
 


samma lika namn

Att ta samma namn som en släkting, kompisar lr typ kompisarnas barn de är väl ganska dålig fantasi tkr jag (ingen behöver ta åt sej,för jag menar ingen spec!)..
När vi skulle välja namn & ha med oss i "bakfickan" till BB så va vi noga med att tänka efter riktigt om de va nån som heta så här på bruket t.o.m, för vi ville inte döpa vårat barn efter någon..
Men dom namnen vi hade med oss dit, det vart ju inget utav dom för Tino ploppa upp i huvudet när vi såg honom , våran Tino :) !
Jag bara älskar det namnet, jag är så nöjd över att det vart det namnet, hoppas han är lika nöjd när han växer upp :) .
det tror jag för det är ett ganska ovanligt namn & snyggt namn måste jag säga ;), jag har aldrig träffat nån som heter de iaf :p !


Hur tänkte ni när ni gav erat barn just det namnet :) ?


Lägg ner !

---------------------- om Tyst:
Haha det är bara att försöka avslöja!
Om du tar dig så illa vid så måste ju det jag sa stämma!



Men va är de för fel på dig människa?
Det finns INGA droger i mitt liv, VRF SKA DE GÖRA DE, BERÄTTA!
Du som verkar veta ALLT om mig.....!
Egentligen va vill du mig?
Är du avis på mitt liv & säg inte nej för det verkar då fan så eftersom du ska sitta & klaga på mitt liv.. Gör inte de, skaffa dig ett eget liv ist & ja vet svaret på det : Jag har det redan!
Tydligen inte eftersom du sitter & gnäller på mig, du kommer inte få ut nått utav det & att ta reda på vem du är är ABSOLUT inte svårt!

Jag har en son som jag älskar över hela mitt liv, jag kan dö för honom & jag vill hans bästa så tror du jag är så jävla dum & knarkar då?
Nej så jävla dum är jag inte, men du kanske önskar de så du skulle ha nått att klaga över..
Mina nära & kära vet precis hur vi har det & jag skiter i vad du tkr om mitt liv, jag älskar mitt liv!
Jaja, sista inlägget om dig för jag tänker inte lägga ner min tid på värdelösa människor som dig, sry!

Tyst

Det vart VÄLDIGT tyst när jag avslöjade att h*n kom ifrån Viksjöfors !
Jag har mina aningar om vem de är, fortsätter kommentarerna så tar jag reda på EXAKT vem du är & avslöjar dig här :D !

-

idag har jag jobbat på homna stuteri, gud så mysigt det är med hästar :) .
Men att mocka 12 boxar känns i kroppen just nu, jag lovar haha, men ska jobba imorn med.
Kul med lite extra i pluskan & att få göra nånting på helgerna.
Pappa Claes tog Tino & drog till Rättvik med min pappa & kikade lite på en grej :) .
& jag måste ju säga att Tino har skitit sin första korv idag, intressant va haha ;) ?

Jaja, nu blir det pappa & käka tårta för vi firar min syster denna helg me tårta & en massa tok nästa helg :) .
Ha'de, hörs ;)



Från Babycenter

5 månader gammal, första veckan

Om det inte redan hänt, kommer ditt barn snart att skratta åt roliga ansiktsuttryck och till och med försöka få dig att skratta. Bebisen visar sin själsliga sida på andra sätt också — det har verkligen hänt massor sedan den var nyfödd och inte kunde kommunicera sina känslor på ett mer komplext sätt. I detta stadium visar din bebis kanske tillgivenhet genom att lyfta armarna när den vill bli buren, gråta när du går ut ur rummet och genom att pussas och kramas. Det är ovanligt att barn börjar krypa på riktigt innan sex månaders ålder, men många femmånadersbebisar jobbar på att lyfta både bröstkorgen och rumpan på samma gång med en tjusig gungbrädeseffekt!



Tino blir 5månader den 7, men lägger ut de här ändå :)

Snart..

..är du avslöjad !
Vi vet mer än vad du tror just nu, vi har sökt på ditt IP nr & vi vet att du kommer ifrån Viksjöfors, jag ger mig inte förns jag vet exakt vem du är !
Så det är bara att lägga ner, j*kla människa !

-


-

---------------------- om Svar till anonym:
Jag tycker man ska då vara nykter. Och bara gå ut på nå speciellt, Och festa med folk som tar droger .. SMART

---------------------- om Svar till anonym:
Men ungdomar idag har ett helt annorlunda sätt. Allt är så sjukt. Och du festar med folk som går på droger. SMART


Eftersom du nu vet vilka utav mina kompisar som tar droger så tkr jag du ska berätta det för mke, för jag vet inte!
Jag skiter faktiskt i vad du tkr om alkohol & nykterhet m.m, att dricka 1-2 öl framför tvn på helgen är helt normalt, undrar hur många som gör de egentligen?
& det finns INGA droger inblandat i mitt liv..
Våga stå för vem du är, så jävla omoget att sitta & kommentera anonymt, men de är ju inte värre än att jag kan ta reda på vem du är om du inte vågar vara ärlig!


Svar till anonym



----------------------
om Fullt upp:
druckit igen? 2a gången och han är bara 5månader :S

Är de olagligt att dricka 2-3 öl på en kväll ?
Jag blir absolut inte full på det & jag kallar inte det att supa iaf!
Jag skulle aldrig supa mig full i Tino's närhet, lite mer vett än de har jag, jag lovar!

-

Jaja, imorn blir det Gävle med Maria, jag ska till tandläkaren & så ska vi på stan :).
Tino's farmor ville låna Tino så han ska vara där i några timmar & de skadar ju aldrig :)
Men det kommer kännas otroligt konstigt att åka bort utan honom, kommer ju vara jätte tomt ju!
På Torsdag kommer min mamma upp, de ska bli kul, saknar ju henne..

Näe nu blir det sängen, är jätte trött!
Go'natt..


RSS 2.0