Nya tatueringen :)

img_9516 (MMS)

Nya tatueringen :)


Imorn

Imorn halv 8 då kommer AnnaPanna & hämtar mig sen far vi, jag längtar!
Det ska bli så kul, men man är lite nervös oxå fast man har gjort de förr.
Lägger nog in kort imorn så får ni se :).
-


På Fredag så ringer läkaren ifrån Bollnäs, jag ska fråga om vi kan få en remiss till Uppsalas sjukhus för de måste vara nånting mer.
Han kliar & är alldeles prickig.
Vi misstänker att han inte tål päron me, han drack en massa pärondryck för nån dag sen & svällde upp runt ögonen & vart alldeles röd/lila ovan & under ögonen :(.
Kan de inte vara bra nu?
Snart känns de som att vi inte kan äta nånting.
& inte har vi fått kommit till en dieatist (vet inte hur de stavas?) heller över mjölkallergin.
Ska det va så?
Ska man inte få träffa dom ganska snabbt...?
Just nu sitter vi & söker på internet om all info & så ska de inte vara tkr jag!!

Jag tänker inte sluta kämpa, jag ska fajtas in i de sista för att våran son ska få må bra!
Han ska inte behöva lida såhär...

Ont i röven!!

Nu har jag ont i röven, de kan jag lova!
Har cyklat 2 mil med Helena & de tog 1timme & 20minuter, inte så farligt alls men min röv tkr absolut inte om cykelsadeln, fyf*n!!!
Vill inte ens veta hur min röv mår imorn, huuua..
Men duktig va vi :).






Nu får de vara nog!

Nu räcker de!
Vi börjar misstänka pollenallergi på Tino nu oxå :/.
Han är alldeles svälld & röd runt ögonen & kliar som satan :(.
Tycker inte han behöver nå mer allergier nu, han har så de räcker redan!
Imorn tänker jag ringa Uppsala's sjukhus & kolla om vi kan få komma dit & få en ORDENTLIG utredning!!
Sjukhusen här runt omkring står ju bara som frågetecken & vet inte vad dom ska säga lr göra & så vill inte jag ha de nå mer nu. Vafan min son lider så då vill ja ha all hjälp jag kan få så imorn tänker jag ringa dit & tjata lite om att få komma till en riktigt allergimänniska som är utbildad & allt!!
För sjukhusen här runt om är inte intresserad ens att lära sej om allergier, de enda dom kan är om astma.
Visst de är en allergi oxå men de finns SÅ många fler allergier så dom ligger efter rejält i utbildningen...

-



Vart i Öjeparken idag & busat.
Behöver jag säga nå mer än att detta väder är UNDERBART!
Snacka om att de är helt dunder.
Men de vänder väl snart & så får vi piss-väder i flera veckor men de hoppas jag verkligen inte. Vi är verkligen ute ifrån morgon till kväll nu när de är sånt här väder & jag har bränt sönder mig.
Är alldeles ilröd i ansiktet :p.

På Torsdag då ska jag & Anna pryda huden men lite svart konst, längtar!


Snyggingen, <3


Dålig uppdatering

Som vanligt... Men de enda jag gör nu när de är finväder är att vara ute ifrån morgon till kväll, de enda vi gör är att gå in & äta sen är vi ute till sängdags! Tänk va jäkla härligt :). Kan säga att Tino börjar se bättre ut i ansiktet iaf, skönt att de börjar gå åt rätt håll. Ska lägga in kort så ni får se hur bra de börjar se ut :). Men hoppas ni har en bra påsk, de har iaf jag! :)

Bvc

Idag ska vi till Bvc, läkarbesök & egentligen en spruta oxå men det blir ingen spruta för Tino's del!
Inte en spruta som är baserad på lite ägg, nejnej!
Jag tänker inte utsätta honom för de. Isf får dom gör pricktest & allt sånt innan!

Skriver mer när vi har vart där!


snöat inne..

Jag har verkligen snöat inne på det här med allergier.
Det är det enda jag söker om på internet, pratar om & bloggar om.
Jag vet att de kanske är jätte tråkigt att läsa men det är skönt att skriva av sej.
& nu när vi fick veta att han va allergisk mot mjölkproteiner oxå så kändes det som livet rasade IGEN.
Precis som när vi fick reda på att han va allergisk mot ägg, då kom första frågan: VA SKA VI ÄTA?
Låter ju som att man lever på ägg med de gjorde vi verkligen inte & har verkligen fått in snitsen nu & vet de mesta som innehåller ägg, men nu det här med MJÖLK.
Mjölk som nästan allt innehåller.
Herregud, vi kommer ju svälta :o.
Dom tankarna kommer ofta, men har vi klarat det här med ägg så kommer vi klara de här me mjölk oxå, vi kommer bli proffs haha :p.
& sen efter vi vart medlem på Allergiföreningen här i Ovanåker så har vi fått kontakt med jätte snälla & goa personer som sitter i samma båt som oss.
Innan vi träffade dom så kände vi oss som ensamast i hela världen om det här bara för vi kände ingen som har samma problem men nu känns allt så mke lättare när man har fått kontakt med folk som har de lika svårt.
Eller svårt är det väl inte när man har lärt sej.
Men jag som inte är allergisk mot nånting, (lr jo jag är ju laktosintolerant, men de är ju en droppe i havet) är ju bortskämd med att kunna äta precis allt utan att behöva tänka på de. Men jag blir ju jätte dålig i magen om jag äter vanliga mjölkprodukter & så men som sonen får ju grova eksem & kliar sönder sej så de är ju mke mer allvarligt än en bubblig mage.
Jag hoppas verkligen det här vänder med åldern!

Vi har ju suttit & funderat nu, luftburen äggallergi.
Det behöver de ju absolut inte vara nu eftersom nu har vi fått reda på att han är mjölkallergisk oxå ju.
Vi trodde ju stenhårt att de bara va ägg & han va ju JÄMT röd om kinderna & kliade sej utav h*lvete på nätterna.
Nu när vi har tagit bort alla mjölkprodukter så har han blivit fin på kinderna, han är lite rosablommig men det är ju INGENTING mot va han har vart. Så det är nog ingen luftburen äggallergi trots allt :).
Alla pusselbitar börjar falla på plats efter mke bråk med läkare & vårdcentralen!
Men en sak förstår jag F*N inte..
En läkare ringde & sa att Tino ska ha spruta nu eftersom han är 1½år.
Jaha, sa jag.
& så frågade jag vad den va baserad på & då får jag till svar att den är baserad på lite ägg.
Jag: Men snälla, han är allergisk mot ägg så den kan ni inte ge.
H*n: Jodå de är baserad på så lite, de är ju lite lite ägg i den.
Jag: Det spelar ingen roll, han ska inte ha den fast de är så lite lite i den!
h*n: nehe men, då får ni komma iaf så får vi prata..

Hur tänker vissa?



Mjölkproteinallergi

Nu vet vi vad det är, mjölkproteinallergi & ägg. Så nu ska man lära om sej igen med matlagning. Så har ni tips så vill jag gärna ha de :). För i nästan all mat finns de ju mjölk :(. Så nu ska vi körs stenhårt utan mjölk ett tag å sen smyga in nånting, typ en ostskiva å se hur han reagerar på de. Proverna visade jätte lite på mjölk men vi tar bort allt å smyger in nånting sen :). Men de är skönt att ha fått veta vad de är mer så han slipper lida! Nu är de bara dagiset som vi ska informeras så dom kan lägga om maten. Sen har vi ju träffat allergiföreningen & dom är ju helt underbara! Dom får en att kämpa vidare verkligen :).

Sjukan.

Nu är vi påväg till sjukhuset igen med Tino. Denna gång är de för han hat för låga blodplättar så nu blir de nya prover. Jag börjar bli rädd, tänk om de skulle vara nå allvarligt proverna visar sen lr att dom inte visar nånting, va gör vi då :(? Ska han ha de såhär? Denna natt har vart blodig, säng & hans haka ser förjäklig ut :(! Tkr så synd om honom! Idag ska vi få träffa allergiföreningen iaf, de känns bra!

- onsdag

Den 13april, när man va liten & de va den 13april så va man helt uppe i varv för de är ju min stora dag den 14april. Nu när de är den 13april & man vet att man fyller år dagen efter så känns de roligt men ändå lite jobbigt för de känns som man roffar åt sej saker ifrån folk men de är ju deras eget val om dom vill ge mig nått lr inte. Jag behöver inget, blir glad om folk kommer å hälsar på bara :). Men jag LÄNGTAR tills på fredag kan ja lova, vara med flickorna & ha de kul. Det ser jag verkligen fram emot :). Idag har jag & mamma nästan bara gått å gått, känns som man har spatsera flera mil men de har vart en riktigt mysig dag :)! Har gått runt byn å visat mamma å sen har vi vart i Bollnäs å shoppat.. En riktigt bra onsdag! Den hade gärna fått vara mke längre.

Bjuder på lite bilder.

Sötskrutten, ♥



Raiha gumman står & kikar, ♥



Bakade bullar idag :)




Tårar i ögonen

Igår när ja gick & la mig så blundade jag & de enda jag hör är Tinos små fingrar som river mot hans tunna hud, de ljudet gör ont i mig! Jag låg & vaktade honom i 50min så han inte skulle klia sen vaknade han & ville över till sängen så han fick de eftersom då är de lättare att hålla koll så han inte river sönder sej. Men de gör så ont att se hur han lider & inte kan vi ge han klådstillande för då blir de ännu värre för honom ju :(. Men nu ska vi iaf få träffa en tjej på fredag som ska ge oss lite tips & så, de ser ja fram emot :).

Medicin

Vi har ju fått klådstillande till Tino & nu skulle vi öka dosen & ge varje morgon & kväll så han fick läka i ansiktet, men han har blivit dubbelt så mke värre :(. Tkr så fruktansvärt synd om honom! De har spridits sej upp till ögonen nu & han är alldeles prickig stackarn.. Hoppas vi får träffa allergiföreningen snart så vi kan få lite tips om hur vi ska rädda hans hud. Funderar på om ja ska beställa en dermasilk huva som räcker upp över hakan, dom säger ju att dom ska vara jätte bra så de kanske är värt å testa men dom är ju inte billiga :/. Jag kommer bli gråhårig utav de här!

25e bilden: En person som alltid gör dig glad.



Min lilla prins får mig alltid att le, ♥


Underbart...

...väder det har vart idag :). Man får så mke energi när solen lyser om dagarna.. Morgonen började me promenad till dagiset när vi hade lämnat Tino så fortsatte promenaden till Anna å bokade klipptid. Har även pluggat körkort idag, ska sätta fart me de på riktigt nu så ja får de snart :). Är ju lite lättare att plugga nu när Tino är på dagis för när han är hemma så hittar han på bus hela tiden, de är ifrån morgon till kväll, tokunge :p. Längtar tills ja fyller år lr ja dagen efter mest, då ska ja umgås me brudarna & bli sminkad å grejer sen efter de så blire utgång me dom :), usch va jag längtar!! Sen i månadens slut så ska nålen sättas i min hud igen, tjohooo! Nej nu har ja städat lite å greja så nu blire tv ett tag å sen göra ordning en hel skål me frukt, mums! Hoppas på finväder imorn me så vi kan promenera me brudarna på mårtes :).

Röntgen/ultraljud

Idag är det min tur att åka till sjukhuset, ska göra ultraljud tror ja på gallan. Hoppas de visar nå för då vet jag vad det är, visar de inge så är de ju nå annat som är fel :/. De är inge vidare att springa på sjukhus tkr jag! Vart bara en liten uppdatering just nu, skriver mer sen.

Sjukhus & Uppsala-lalalaa

Va ju till sjukan igår med Tino & nu skulle en utredning sättas igång för dom hade aldrig sett nått liknande.
Kanske t.o.m hamnar på Uppsala's sjukhus för utredning.
Dom tog även en massa prover igår & jag hoppas dom inte visar nånting men är han allergisk mot nått mer så är de skönt att få veta så vi kan hjälpa honom.
Nå prick-test vart det inte, dom vågade inte det utifall hans utslag skulle bli ännu värre än vad dom är!

-

Kom ner till Uppsala igår lr ja Harbo, är hos mamma nu & sov här inatt :).
Om nån timme så åker vi vidare till Läby för att spendera en natt där oxå & bli lite bortskämd me god mat & så :).
Igår när vi kom ner så käkade vi fläskfile, kantarellsås & pommes, riktigt gott!
Ikväll låter de som att de blir grillade oxfile & nå gott till, aldrig fel!
Nej nu blire lunch & sen ska vi röra oss vidare.
Hoppas ni oxå har en bra helg, ♥


RSS 2.0